2015 Hautes-Côtes de Nuits les Dames Huguettes a.c.

2015 Hautes-Côtesde Nuits les Dames Huguettes a.c. is een rijke, uitbundige wijn van één van de belangrijkste wijngaarden voor Hautes-Côtes de Nuits. Veel rood fruit en geur en smaak en een prachtig lange subtiele afdronk.

2014 Hautes-Côtes des Nuits les Dames Huguettes a.c.

Antinori Solaia 2016

De Solaia 2016 is een volle robijnrode wijn met prachte aroma’s van zwarte peper, koffie, chocolade, vanille, pruimen en ingemaakt fruit. De smaak is zacht en volledig in evenwicht met de geur, waarbij hints van fruit, zoethout en koffie te proeven zijn. De tannines zijn niet overheersend en zorgen ervoor dat de wijn een mooie volle afdronk heeft.

Artadi – El Carretil 2016

“In de neus aroma’s van eucalyptus, laurier, zwarte thee, veel rijp fruit maar ook vers gebrande koffie. In het smaakpalet veel finesse van nobele houtrijping.”

Artadi – Valdeginés 2016

“In de neus aroma’s van veel rijp als cassis en bramen fruit maar ook jeneverbes, laurier en ceder. In het smaakpalet veel finesse van nobele houtrijping en waarin rijpe tannines en goede zuren voor een lange afdronk zorgen.”

Artadi – Viña El Pisón 2016

“Intense, heldere kersenrode kleur met paarse weerschijn. Chocolade, room en toffee domineren de neus, gevolgd door zuivere fruitige aroma’s van rode en zwarte vruchten, het geheel aangevuld met hints van specerijen en mineralen. In de mond veel rijp fruit, mout en zacht tabak. Complexe, vlezige wijn met een goed evenwicht tussen de krachtige ruggengraat, de zachte en zoetige tannines, en de rijpe, zijdezachte fruittonen. Een wijn van grote klasse met een heel eigen persoonlijkheid.”

Artadi – Viñas de Gain Tinto 2018

“Intense, heldere kersenrode kleur. In de neus veel rood fruit en zwarte bessen, geroosterde, balsamieke nuances, exotisch hout en een hint van drop. Fris in de aanzet, goed gestructureerd en evenwichtig, fijne en elegante tannines, pakkende, aanhoudende finale.”

Barón de Ley Blanco

De wijn is stuivend fris met een exotische neus en heerlijke sappige vruchtenaroma’s, mooie balans en strakke afdronk.
Heerlijk als dorstlessend aperitief of aan tafel bij rauwe of gekookte zeevruchten.

Barón de Ley Blanco

Barón de Ley Club Privado

Speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden.
Te serveren bij diverse vleesgerechten en of bij milde kazen.

Baron-de-Ley-Club-Privado-fles-PP

Barón de Ley Reserva

De wijn heeft een romige satijnzachte structuur door de rijpheid van zijn fruit gecombineerd met aangename tannines, gevolgd door een smaakvolle en goed verteerbare finale. Daarnaast domineren verrukkelijke aroma’s van klein bosfruit, pruimen,verse paddenstoelen, ceder, koffie en chocola.
Te serveren bij (lams)vlees en pikante harde kazen.

Baron-de-Ley-Reserva-fles-2014-PP

Barón de Ley Reserva 7 Vinãs

De wijn is diep donkerpaars gekleurd en geurt en smaakt naar zoete bessen, viooltjes en rozenblad. Op de achtergrond zijn het verleidelijke tonen van vanille, kruiden en cederhout die het uitgebalanceerde geheel zijn hoogwaardige complexiteit geven. Met een indrukwekkende afdronk behoort dit tot de allermooiste wijnen van het Iberische Schiereiland.
Te serveren bij (lams)vlees en pikante harde kazen.

Baron-de-Ley-7-Vinas-fles-PP1-500x500

Bernardus Chardonnay

Bernardus Chardonnay heeft een licht goudgele kleur en intense aroma’s van witte bloemen, acacia, exotisch fruit. Bernardus Chardonnay heeft een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk.

Bernardus Chardonnay

Billecart Salmon Brut Rosé

Billecart Salmon Brut Rosé is lichtroze kleur met gouden schitteringen, aanhoudende rustige mousse. Billecart Salmon Brut Rosé heeft een subtiele en verleidelijke neus met elegante en frisse aroma’s van rode vruchtjes. Verrassend fris en elegant op de tong, uitstekend evenwicht. Ooit vooral door vrouwen geliefd, weet deze rosé ook het hart van de meeste mannen te veroveren door zijn frisheid, evenwicht en delicate smaak.

Billecart Salmon Brut Rosé

Billecart Salmon Brut Rosé demi 1/2

Billecart Salmon Brut Rosé demi 1/2 is lichtroze kleur met gouden schitteringen, aanhoudende rustige mousse. Billecart Salmon Brut Rosé heeft een subtiele en verleidelijke neus met elegante en frisse aroma’s van rode vruchtjes. Verrassend fris en elegant op de tong, uitstekend evenwicht. Ooit vooral door vrouwen geliefd, weet deze rosé ook het hart van de meeste mannen te veroveren door zijn frisheid, evenwicht en delicate smaak.

Billecart Salmon Brut Rosé

Bishop’s Leap Sauvignon Blanc

Stro-gele kleur met groene reflecties. Bijzonder fruitige neus met indrukken van kruisbes, passievrucht en honing. Knisperend fris in de mond, stuivend en aromatisch. Mooi droog met veel fruit, zeer aromatisch en een lange afdronk. Schitterend als aperitief. Past goed bij wit vlees en vis en milde gerechten uit de Aziatische keuken.

Bishops Leap Sauvignon Blanc

Casa Bianchi Elsa Chardonnay

Lichtgele wijn met groene schakeringen en een aroma’s van honingmeloen, perzik en tropisch fruit. De smaak is aangenaam zacht, maar met frisse zuren.

Casa Bianchi Elsa Chardonnay

Castello di Ama – Bellavista Chianti Classico 2015

“Diep paarsrobijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rode bessen, zoethout en virginiatabak. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, pruimen, salmiak en wilde munt, die gepaard gaan met een lang aanhoudende mineralige afdronk met rijpe tannine en elegante zuren.”

Castello di Ama – San Lorenzo Chianti Classico 2016

De wijn is diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bosbessen, aardbeien, irissen en tabak In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, laurier en iets van bosgrond en wilde munt, die gepaard gaan met een lange romige afdronk met evenwichtige tannine en elegante zuren.

San Lorenzo Chianti Classico

Castello di Ama Chianti Classico 2019

Deze nieuwe cuvée van Ama heeft subtiele rood fruit aroma’s. De aanzet is vol en harmonieus met een lange, fruitige afdronk. Heerlijk bij de Mediterane keuken, rood vlees, gegrilde vleesgerechten, lam en kazen.

Castello di Ama Chianti Classico

Champagne Salon 1997

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de vintage 1997 heeft Salon de laatste 2017 flessen van deze iconische jaargang beschikbaar gesteld. Het betreft een limited edition die geleverd wordt in een mooie houten kist. Zelf noemen de wijnmakers van Salon de vintage 1997 “a sensuality of silk”.

De Champagne Salon 1997 is beschikbaar vanaf maart 2017. Het aantal flessen in Nederland is beperkt dus weer er snel bij!

Champagne Salon 1997

Château de Beaucastel (Perrin) – Châteauneuf-du-Pape 2016

“Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, bramen, chocola, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van zeer rijp, klein zwart fruit, kersenjam, vijgen, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een lange afdronk met mooie zacht rijpe tannines.”

Château de Beaucastel (Perrin) – Châteauneuf-du-Pape 2016 Magnum

“Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, bramen, chocola, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van zeer rijp, klein zwart fruit, kersenjam, vijgen, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een lange afdronk met mooie zacht rijpe tannines.”

Château de Beaucastel (Perrin) – Châteauneuf-du-Pape Hommage a Jacques Perrin

“Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijt klein roodzwart fruit, viooltjes, gedroogde paddenstoelen, chocola, tabak en subtiel wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe bosaardbeitjes, wilde frambozen, truffel en jeneverbes, die worden gevolgd door een enorm lange en zeer mineralige afdronk met zeer fraaie rijpe tannines.”

Château de Rieufret

Château de Rieufret heeft een intense geur van bramen en rokerigheid. De cabernet sauvignon in de blend van Château de Rieufret zorgt voor een peperige finale. Veel lengte, structuur en balans.

Château de Rieufret

Chateau Musar 2010

Chateau Musar 2010 is diep granaatrood van kleur. Chateau Musar 2010 heeft aroma’s van rozijnen, cederhout, pruimen en kaneel. Chateau Musar 2010 is een hartige en kruidige wijn met delicate kruidentonen en de rozijnen- en vijgensmaken in het palet. Een elegante vintage met frisse zuren en een lange droge finish.

 

Château Petrus 2016

100 points Robert Parker’s Wine Advocate: “Opaque purple-black colored, the Château Petrus 2016 slips effortlessly out of the glass with sanguine, seductive notes of kirsch, warm black plums, blueberry compote, red roses, Ceylon tea, violets, dark chocolate-covered cherries, licorice and cinnamon stick with wafts of iron ore, pencil lead, unsmoked cigars and crushed rocks. Full-bodied, profound and absolutely edifying on the palate, the densely packed, beautifully perfumed red and blue fruit layers possess a charge like defibrillators stimulating your heart to beat faster, each delivering achingly subtle floral and spice sparks, perfectly framed by very firm, very grainy tannins and bold freshness, finishing with incredible length and taking you to depths that extend to a provocative ferrous undercurrent. Stunning.” (LPB) (11/2018)

99-100 points James Suckling: “This is a muscular Petrus that is so compacted and powerful. Full-bodied, yet tight and intense. I haven’t tasted something like this for a long time. The tannins are exquisitely fine-grained, the finish mind-binding. It’s the combination of violets and dark fruit that’s just so enticing. Just crushed grapes and crystal-clear purity. (4/2017)”

98-100 points Wine Enthusiast: “*Barrel Sample* A wine with the potential for 100 points, this is velvety, with blackberry fruit and a rich texture. It is intense, seductive and a real charmer, while at the same time, there are hugely dense tannins that support the fruit. It is a superb wine both for its generous character and for its immense structure. Keep for decades. (RV) (4/2017)”

99 points Vinous: “The 2016 Pétrus is magnificent. There is a sense of total completeness in the 2016 that is hard to capture with words. A regal wine of total presence, the 2016 simply has it all. Beautifully layered in the glass, with stunning aromatics and endless, layered fruit, the 2016 is utterly captivating. Once again I am struck by the wine’s purity and total class. Technical Director Olivier Berrout and his team turned out a magnificent Pétrus in 2016. Total time in barrel was 19 months, with 50% new oak. (AG) (1/2019)”

98 points Decanter “The nose jumps right out, then the palate starts tunneling down through an array of dark fruit and cut herb expressions, before slowly flattening out on the mid-palate then rising vertically on the finish. An architectural expression of the vintage, ripe and precise but with great freshness. Harvest here took place between 28th September and 11th October, and the challenges of the vintage meant they had to be precise and rigorous at every moment, never letting down their guard. No green harvesting. 40hl/ha yield, 55% new oak. Lots of anthocyanins. This is soft and caressing and majors in those deceptively soft tannins that slowly but surely build up to remind you that this wine has no intention of going away for many, many years. (JA) (4/2017)”

96 points Wine Spectator “There are both lush and structured elements working here, with velvety cassis, raspberry puree and plum compote notes intertwined with tobacco, alder and cocoa accents. This pulls together steadily through the finish, showing superb focus and a tight-grained feel, while fresh acidity imparts rippling energy. The raspberry note hangs longest through the finish. Best from 2022 through 2038. (JM) (3/2019)

Jancis Robinson Very very deep crimson. Gorgeous nose. Very intense and rich. Richer than Le Pin and I did not spit. Beautiful balance. More rigour than some vintages. Very long indeed. Unusually structured but no shortage of beguiling flavours. Violets and tar. 19/20 Points (JR) (4/2017)”

K&L Notes 98 points, Neal Martin for Vinous: “The 2016 Pétrus was bottled at the end of July – a little late, according to Oliver Berrouet – although it was taken out of barrel at the end of May and finished in stainless steel tank for the final few weeks. Berrouet feels that this vintage found its place during the barrel maturation, opining that its complexity and fruité make it one of the great Pétrus. It has a drop-dead gorgeous bouquet offering pure black cherries, bilberry and violet and displaying impressive depth, but it takes 15 to 20 minutes to bloom. The palate is fresh on the entry, with filigreed tannin framing pure black fruit laced with spice and a hint of white pepper, and perhaps a little less extrovert than some recent vintages. The satiny texture is stunning: there’s not a hair out of place. Gains more depth toward the beautifully poised finish. A magnificent Pétrus that is up there with the greats.” (01/2019)

Château Petrus 2016

Cloudy Bay Chardonnay

Cloudy Bay Chardonnay is rijk goudgeel van kleur. Cloudy Bay Chardonnay ruikt helder en verfijnd met citroen en subtiele specerijen. In de mond is de wijn krachtig en fris met citrus, steenfruit en hazelnoot.

Cloudy Bay Chardonnay

Cloudy Bay Pinot Noir

Cloudy Bay Pinot noir heeft een lichte roodpaarse kleur met pruimkleurige tinten. De neus is aantrekkelijk en aromatisch met tonen van Morello kersen, bramen en donkere chocola. In het glas ontvouwt de wijn zich gelaagd met delicate florale aroma’s en subtiele specerijen rondom een geconcentreerde kern van pruimen. Fijne, zijdezachte tannines en een sappige aciditeit geven de wijn een elegante structuur. De subtiele invloed van eikenhout voegt wat complexiteit toe en een vleugje houtrook.

Cloudy Bay Pinot Noir

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Strogele kleur met een vleugje lichtgroen. Frisse citrusgeur met onder ander kaffir limoen en grapefruit, ondersteund door rijpere aroma’s van bijvoorbeeld nectarine. Een elegant, geconcentreerd smaakpalet met sappig steenfruit en citroengras, met een mooie minerale ondertoon. De bijna knapperige aciditeit zorgt voor een mondwaterende en aanhoudende afdronk.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Conde de Caralt Brut

Een licht strogele wijn met een levendige mousse. Het bouquet is zuiver en verfijnd met aroma’s van sprankelend wit fruit. De Conde de Caralt is rijp en soepel van smaak, frivool maar elegant, en als zodanig een verrukkelijk aperitief.
Te serveren als aperitief: verrukkelijk!

Conde de Caralt Brut Cava Spanje

Condrieu, Domaine de Corps de Loup

Condrieu, Domaine de Corps de Loup 2015 heeft een volle geur waarin honing, boter en mandarijn te ontdekken valt. Romige stijl wijn met sappigheid als een rijpe perzik en rondeur als van honingraatsnoepjes. Filmend & Rond.

2015 Condrieu, DOmaine de Corps de Loup

Corette Chardonnay

Corette Chardonnay heeft een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van zowel fris fruit (peren en groene appel) als noten. De smaak van Corette Chardonnay is elegant en mondvullend. De aromatische finale bevat subtiele smaken van abrikoos, vanille en eiken.

Corette Chardonnay

Corette Merlot

Corette Merlot heeft een donkere kleur en geeft geuren af van cassis en bramen, gecombineerd met aroma’s van kaneel en tijm.

Corette Pinot Noir

Corette Pinot Noir heeft een prachtige helderrode kleur en aroma’s van rood fruit (frambozen en aardbeien) en specerijen (kaneel en komijn). Een ronde en frisse fruitige wijn met een elegant en toegankelijk karakter.

Corette Viognier

Corette Viognier heeft een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De smaak van Corette Viognier is krachtig, rijk en evenwichtig. De wijn heeft een vettige structuur, maar is fris van smaak en heeft een mooie finale met een hint van honing.

Corette Viognier

Côte-Rôtie, Domaine de Corps de Loup

Côte-Rôtie, Domaine de Corps de Loup 2013 is een hele intense wijn met een kruidige geur met tonen van peper, lindebloesem en wat animaal. Na langer openstaan komen de florale tonen nog meer naar voren. De smaak is krachtig en intens met een geweldige balans tussen het fruit, de kruidigheid en de frisse zuren. Delicaat. Half uur van tevoren karaferen is aan te bevelen.

Côte-Rôtie

Couvent des Jacobins Chardonnay

Een harmonieuze wijn met een fruitigheid van aroma’s van perzik, peer en grapefruit. Daarnaast subtiele tonen van boterbloemen en vanille.
Te serveren bij charcuterie, visgerechten, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas.

Couvent des Jacobins Chardonnay

Couvent des Jacobins Pinot Noir

Een kenmerkende wijn met aroma’s van kersen, zwarte bessen en een elegante kruidigheid in geur en smaak.
Heerlijk bij charcuterie. Deze wijn is licht gekoeld het lekkerst!

Couvent des Jacobins Pinot Noir

De Toren Fusion V Private Cellar

De Toren Fusion V is een dieprode die wijn geurt naar bramen en bosbessen met achterin tonen van specerijen, koffie en cederhout. In de aanzet proeft men geconcentreerd rijp rood fruit en stevige maar verfijnde tannine. De afdronk is intens en lang met mooie en elegante houttonen. Een krachtige en robuuste wijn.

De Toren Fusion V

De Toren Z De Toren Private Cellar

Wat een krachtige, robuuste wijn. Toren Z zit vol aroma’s van rozenbottel, pruimen en bramen onmiskenbaar in de eerste neus. In de smaak verfijnde zeer goed geïntegreerde zuren die zorgen voor een opvallende frisheid in deze, op de rechteroever Bordeaux gestileerde, wijn. Zachte edoch krachtige tannine, welke eveneens mooie verweven zijn in de wijn, tonen van kaneel en rood fruit verraden het percentage Merlot. De afdronk is verfijnd en elegant.

De Toren Z

Delaire Graff Estate Botmaskop

Delaire Graff Estate Botmaskop is een krachtige maar fluweelzachte wijn met klassieke aroma’s van donker bessenfruit, kruiden en cassis. Tannines zijn mooi rond en de afdronk is intens aanhoudend.

Delaire Graff Estate Botmaskop