21 feb

Butchers Collab

Vanaf zaterdag 24 februari verkrijgbaar!

De beste slagers van Nederland en België ontwikkelden samen een droge worst

Nieuw wapenfeit
Samen met Hendrik Dierendonck, bij wie sterrenchefs als Sergio Herman hun vlees halen, ontwikkelden Brandt & Levie een droge worst die het beste vlees van twee landen combineert:

BUTCHERS COLLAB
Ons goed gehouden Nederlands varken – Zijn West-Vlaams rood rund

Het verhaal (via www.brandtenlevie.nl)
Wat zou er gebeuren als we het beste varkensvlees van Nederland mengen met het beste rundvlees van Nederland?
Die vraag stak voor het eerst de kop op tijdens Butcher’s manifesto in Kopenhagen, een initiatief van een groep jonge slagers voor het behoud van het slagersvak. Hendrik Dierendonck was er ook, de bekendste vakman en meest rock ‘n roll slager van Nederland. Net zoals wij in Nederland om ons goed gehouden varken bekend staan, wordt hij in België in één adem genoemd met West-Vlaams rood rund – een vergeten runderras dat bijna uitgestorven was, totdat hij het terug op de kaart zette. Goed verzorgd en van kop tot kont verwerkt. Dat rundvlees is inmiddels synoniem gaan staan voor het beste vlees van België: sterrenchefs zoals Sergio Hermans en Kobe Desramaults zetten het op hun kaart.
We trekken al drie jaar met elkaar op, maar het was daar in Kopenhagen dat we besloten om onze krachten te bundelen. We mengden zijn paradepaardje met dat van ons en kwamen na een paar maanden experimenteren met de receptuur tot een – dat geven we schroomloos toe – hemeltergend lekker resultaat.
De Butchers Collab is heel subtiel gekruid met drie verschillende pepertjes uit Indonesië en Mexico. Precies subtiel genoeg zodat je de kwaliteit van het vlees goed blijft proeven. ‘Dat is tenslotte waar het allemaal om draait,’ vertelt Jiri, ‘goed vlees heeft niet veel nodig om lekker te zijn.’

Butchers Collab