07 sep

Voorverkoop Chablis

Net als 2016 was oogstjaar 2017 wederom een jaar met een zeer kleine productie in de Chablis door de vele vorstschade. Er is dan ook zeer weinig Chablis van dit oogstjaar beschikbaar in de markt. De kwaliteit van 2017 is echter zeer goed te noemen.

Wij hebben beslag kunnen leggen op een zeer kleine allocatie bij een opkomend domaine, te weten Domaine de l’Enclos (https://www.domainedelenclos.fr/francais) van de broertjes Romain en Damien Bouchard.

Toen papa Pascal Bouchard enige jaren geleden zijn bedrijf verkocht aan de firma Bizot zijn de eigen wijngaarden in de familie gebleven. 29 hectare waarvan op dit moment 6 hectare biologisch gecertificeerd en 23 hectare in conversie. Daarnaast is er een geheel nieuwe chai gebouwd in Chablis. 29 hectare wijngaard en niet van de minste kwaliteit. De Bouchard jongens hebben percelen in drie Grand Cru wijngaarden (Les Clos, Blanchot en Vaudésir) en vijf Premier Cru wijngaarden (Fourchaume, Montmains, Mont-de-Milieu, Vau de Vey en Beauroy). Tenslotte bezitten zij ook nog een 18tal hectare wijngaard Chablis AC. De eerste jaargang die zij in hun nieuwe chai hebben gevinifieerd was 2016. Zoals Romain mij vertelde was dit een extreem kleine jaargang met slechts 15 hectoliter per hectare. 2017 zal ook in volume geen grote jaargang worden, maar wat ik in januari van de tank en vaten proefde was zeer belovend. De AC Chablis zal in september beschikbaar komen en de Premier Cru en Grand Cru wijnen later in dit jaar (oktober/november)

We kunnen jullie dan ook het volgende aanbieden:

Domaine de l’Enclos, Chablis 2017 – 23,95 EUR
Domaine de l’Enclos, Chablis 1er Cru Beauroy 2017 – 29,95 EUR
Domaine de l’Enclos, Chablis 1er Cru Montmains 2017 – 33,95 EUR
Domaine de l;Enclos, Chablis Grand Cru Vaudésir 2017 – 53,95 EUR
Domaine de l’Enclos, Chablis Grand Cru Les Clos 2017 – 61,95 EUR

Voorverkoop Chablis