18 aug

Gaja Barbaresco 2013 & Gaja Darmagi 2013

Met gepaste trots hebben wij enkele wijnen kunnen bemachtigen van Gaja uit de Piemonte die eerder dit jaar haar wijnen presenteerde uit het epische jaar 2013: Gaja Barbaresco 2013 & Gaja Darmagi 2013

Gaia Gaja: “Werkelijk alles zat mee. In 2012 hadden we nog te maken met koud en onstuimig weer en hebben we hard moeten werken om aantrekkelijke wijnen te maken, geschikt voor de korte termijn. In 2013 was het groeiseizoen veel stabieler en hadden we bij wijze van spreken geen omkijken naar de wijngaarden. Maar het waren vooral de warme dagen en koele nachten in de cruciale maand september die van 2013 een legendarische jaargang hebben gemaakt. De Barbaresco’s zijn rijk, krachtig en intens, maar ook elegant en harmonieus. En ondanks dat ze absoluut niet streng overkomen, zijn het echte bewaarwijnen.”

“Wat vooral bijzonder is en waar we zelf ongelooflijk blij mee zijn, is dat we voor het eerst sinds jaren de single vineyard wijnen weer van 100% nebbiolo hebben kunnen maken. De fantastische oogst stelde ons in staat om het kleine percentage barbera achterwege te laten en het pure karakter van de nebbiolo in zijn volle glorie te laten zien. Trouwens, ook onze Darmagi 2013, gemaakt van Bordeauxdruiven, is dankzij de uitzonderlijke weersomstandigheden rijker en zachter dan ooit tevoren.”

◾Gaja Barbaresco 2013 – Bijna een Bourgogne
“Elegante neus en een mooie, pure smaak. Heel erg clean. Harmonie, precisie, finesse en een verfijnde complexiteit. Aroma’s van citrus – met name mandarijn – en bergamot, een mooie structuur en zijdezachte tannines. Deze Barbaresco is bijna een Bourgogne.”

◾Gaja Darmagi 2013 – Als een grootse Bordeaux
“Cabernet sauvignon, aangevuld met wat cabernet franc & merlot uit het Barbarescogebied. Intense neus met onder andere zwarte bessen. Vol, compact en vlezig, maar ook superzacht en romig. Elegante zuren zorgen voor frisheid. Goede lengte en enorm bewaarpotentieel. Doet denken aan een grootse Bordeaux.”

De Gaja’s vertellen hun verhaal

Gaja Barbaresco 2013 & Gaja Darmagi 2013